EERDERE PROJECTEN (2005 - 2009)

<< TERUG NAAR RECENTE PROJECTEN

BSO 2 Zeesterren
Den Haag 2009
De uitdaging: maak een avontuurlijke natuurlijke speelplaats voor kinderen van 0-4 op het dak van een parkeergarage, vlak bij zee waar het altijd waait. Er is geen groeizame bodem aanwezig.

Wouter van Santen en Jan van Schaik namen de uitdaging aan. Twee heuvels werden opgeworpen met een gewicht onder de geschatte belastbaarheid van het garagedak. Op de eerste heuvel ligt het grasveldje en de zandbak, een schelpenpaadje ontsluit de andere heuvel die met struiken begroeid is. Een brug verbindt de heuvels. De schuur is ontworpen op het maken van schaduw en windkering, het dak is natuurlijk begroeid. Achter de schuur loopt een kleine waterbaan.
FOTOREPORTAGE >>

BSO 2 Kabouters
Den Haag 2008
Met Biotoop – Wouter van Santen – realiseerde Jan een tuin voor alle leeftijden, met een hut om in te klimmen, een waterbaan vanaf een heuvel, een verdiept pad met aan weerszijden begroeide stapelmuurtjes, een brede glijbaan, een buitenbox, een groententuin en een grasveldje voor de kleintjes. En niet te vergeten twee konijnen...
Het eerste seizoen was het te laat voor de vaste planten. Dus is er voor gekozen pompoenen, augurken en courgettes de tuin te laten veroveren. In de hieropvolgende herfst is de definitieve beplanting gerealiseerd.
FOTOREPORTAGE >>

7 jaar later ...
... de tuin van BSO de 2 Kabouters ontwikkelt zich tot een spannend speellandschap met grote schoonheid.
2 Kabouters in 2015 >>

Frankendael
Amsterdam 2008
Voor park Frankendael in de Amsterdamse Watergraafsmeer maakte Jan een groeiwerk voor kinderen in het eco-speelbos van Sybolt Meindertsma. In harmonie met de klimkubussen van Huub van der Laan maakte hij ‘Het Bosprieel’:lage kruiptunnels verbinden verschillende hutjes en een arcade geeft toegang tot een hoog levend prieel.
FOTOREPORTAGE >>

BSO 2 aan 2
Den Haag 2007
In het hartje van de haagse binnenstad volledig omringd door bebouwing lag een kaal leeg plein. De kinderen maakten een maquette van hun droomtuin. Marleen van Tilburg (Buitenkans) verwerkte de ideeën in een mooi ontwerp. Met ecohovenier Wouter van Santen (Biotoop) realiseerde Jan het plan. Een lange waterbaan vormt de ruggegraat van de tuin. Markante elementen: een zitkuil van rubber tegels, een vogelbosje, een glijbaan aan de brandtrap, een scheve schuur en een bloemenarchipel. Na twee jaar is de kleine ronde zandbak omgevormd tot groententuin, een bewijs van het enthousiasne van de pedagogisch medewerk(st)ers.
FOTOREPORTAGE >>

ARTIKEL IN OASE >>


Siuhu – Plan West, De Baarsjes
Amsterdam 2007
In de mooie natuurspeeltuin van Plan West in de Van Speykstraat te Amsterdam maakte Jan een huttendorp van wilgenteen.
FOTOREPORTAGE >>


De Valleitunnel
Leusden 2006
FOTOREPORTAGE >>


BSO Marne
Amstelveen 2005
FOTOREPORTAGE >>


BSO De Schulp
Amstelveen 2006
FOTOREPORTAGE >><< TERUG NAAR RECENTE PROJECTEN